Scouts

Scouts (11-15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Bij de landscoutinggroepen dragen de scouts een bruin (khaki) uniform. Bij de waterscouting dragen de zeeverkenners een blauw uniform.